Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Епидемията в Италия и Испания забавя ход, намалява броят на новите заразени и смъртните случаи

Епидемията в Италия и Испания забавя ход, намалява броят на новите заразени и смъртните случаи

Междувременно, британският премиер Борис Джонсън бе приет в болница "за изследвания".

Епидемията в Италия и Испания забавя ход. Днес местните власти отчитат намаление на броя на новите заразени и смъртните случаи, предава ВВС. Според експертите, пикът на епидемията в двете най-засегнати европейски страни е преминал, но мерките срещу разпространението на коронавируса трябва да останат.

Общо 15 887 са жертвите на Covid-19 в Италия. В неделя най-тежко засегнатата от паднемията страна в света отчете най-малкият брой починали в следствие на коронавируса от две седмици насам. В неделя загинаха 525 души. Новорегистрираните заразени са 4 316.

За четвърти пореден ден Испания отчита спад в броя на починалите в следствие на Covid-19. За последното денонощие броят на жертвите е 637 при 674 в неделя. Броят на издъхналите през последните 24 часа е най-ниският от 24 март насам. Новорегистрираните заразени са 4 273.

Общият брой на загиналите в следствие на коронавируса в Испания е 13 055. Това е втората най-засегната от ковид смъртност в света държава след Италия.

Междувременно, британският премиер Борис Джонсън бе приет в болница "за изследвания". През това време той остава на поста. От "Даунинг стрийт" 10 отказаха да коментират каква е причината за хоспитализирането му, но увериха, че той "скоро ще се върне на работа". Във Великобритания за пациентите в рискови групи е рутинна процедура да бъдат изследвани на 10-ия ден от доказване на инфекцията, предава Ройтерс.

Припомняме Ви, че той бе диагностициран като заразен с Covid-19 на 27 март, дни след като бе обявено, че заразен с коронавируса е и принц Чарлз. Към момента доказаните случаи на Covid-19 на Острова са близо 48 хил. души. Смъртните случаи са 4 934.

В Германия по официални данни заразени с коронавируса са 95 391 души. Починалите са 1 434.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега