Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жители на центъра искат триетажен паркинг на "Гурко"

Жители на центъра искат триетажен паркинг на "Гурко"

Въпреки че е платен, общинският паркинг на улица "Гурко" обикновено е зает почти на 100%, твърдят жители на централната градска част (ЦГЧ) на Бургас. С въвеждането на Синята зона улиците в сърцето на града станаха по-проходими, но живущите в този район се оплакват от липсата на места за паркиране.

Въпреки че е платен, общинският паркинг на улица "Гурко" обикновено е зает почти на 100%, твърдят жители на централната градска част (ЦГЧ) на Бургас. С въвеждането на Синята зона улиците в сърцето на града станаха по-проходими, но живущите в този район се оплакват от липсата на места за паркиране.

По време на общественото обсъждане на Бюджет 2016, жителите на ЦГЧ и комплексите "Възраждане", "Лазур" и "Братя Миладинови" научиха повече за рамката на общинските финанси и споделиха собствените си предложения. Сред тях бе и реконструирането на паркинг "Гурко" и добавянето на няколко надземни етажа, които да увеличат неговия капацитет.

"Общината вече прави проучвания за реализирането на подобен  проект", обясни зам.-кметът Йорданка Ананиева. Тя обясни, че  проектите за подземните паркинги са твърде рискови, поради непроучени геоложки пластове, подводни води и т.н.

По време на общественото обсъждане стана ясно, че ще бъдат ремонтирани улици от историческото ядро на града, "Възраждане", "Лазур" и "Братя Миладинови", както и редица междублокови пространства.

На срещата присъстваха териториалните директори на ЦАУ "Приморие" Наталия Аргирова, на ЦАУ "Зора" Стефан Дубаров, както и общинските съветници Антон Берданков и Галя Василева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега