Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За втора поредна година ще се проведе Lozenets Jazz Time

За втора поредна година ще се проведе Lozenets Jazz Time

За втора поредна година на 2-ри и 3-ти август в морския курорт Лозенец ще се проведе Lozenets Jazz Time. "Каним както любители на джаза, така и всички хора с усет за хубава музика и желание за слънчеви морски емоции", съобщават организаторите. Входът за всички прояви е свободен.

За втора поредна година на 2-ри и 3-ти август в морския курорт Лозенец ще се проведе Lozenets Jazz Time. "Каним както любители на джаза, така и всички хора с усет за хубава музика и желание за слънчеви морски емоции", съобщават организаторите. Входът за всички прояви е свободен.

В основната програма на фестивала са включени шест събития с разнообразен жанров обхват: от суинг и диксиленд музика, особено подходящи за щракане с пръсти, танцуване и наздравици, през импровизационното изкуство на 50-те и 60-те години, до интимното и поетично внушение на джаза, който пее на български. На сцената в центъра на Лозенец  ще се изяват едни от най-добрите джазови музиканти на България.

В първата вечер ще се вихри телевизионната любимка Милица Гладнишка. Неин вокален партньор е Цветомир Цанков – енергичен, чаровен и изключително талантлив певец от младото поколение джазмени. Сред инструменталистите изпъкват имената на Росен Захариев, Петър Момчев, Димитър Карамфилов, Венко Захариев. Втората вечер е отредена за забавления на най-малките с проекта „Джаз за деца”, в който всички присъстващи малчугани и техните родители могат да пеят и свирят заедно с утвърдените джаз музиканти, да опознаят различните инструменти, да пипнат джаза и да го заобичат.

За финал фестивалът е запазил магията на Марина Господинова, Мария Донева, Антони Дончев и Венци Благоев, които ще представят някои от най-обичаните джазови теми с оригинални поетични текстове на български език. И в двата дни след концертната програма ще има джемсешъни с участието на звездите от фестивала и техни гости. Микрофоните са отворени за изява на всички присъстващи музиканти и певци, а публиката ще може да ги подкрепя не само с аплодисменти, но и с одобрителни подвиквания и разхладителни летни питиета. Lozenets Jazz Time е сред новаторските инициативи на местното кметство.

Стремим се да обогатим и разнообразим възможностите за летни приключения, които предлага курортът ни, който е прекрасно място за ваканция и остава незасегнат от гибелните влияния на бетона и чалга-културата. Искаме да утвърдим Лозенец като приветлива и гостоприемна туристическа дестинация, предлагаща на своите гости красива и чиста природа, удобства, уют и богат избор на културни и развлекателни събития -  мотивират се организаторите. Подгряването на музикалните емоции в Лозенец започва ден по-рано – на 1-ви август, когато концерт ще изнесе холандската група AMARISZI.

Музиката им е пъстра смесица от балкански фолклор, реге, поп и клезмер, съчетани в оригинални композиции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега