Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За първи път в историята началото на олимпийската щафета бе поставено от жена

За първи път в историята началото на олимпийската щафета бе поставено от жена

Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел участва в официалните церемонии.

За първи път в историята на Олимпийските игри, началото на олимпийската щафета бе поставено от жена, златната олимпийска медалистка Анна Коракари, като знак за важността на социалното включване и равните възможности.

Тя предаде пламъка на Ногучи Мизуки - златната медалистка от женския маратон на Олимпийските игри в атина от 2004 година, която пък е първият японски атлет, който поема щафетата. Очаква се олимпийският огън да пристигне в Атина на 19 март, откъдето ще потегли към Япония.

Традиционната церемония се състоя на древния стадион в Олимпия, точно пред руините на стария Храм на Хера, при засилени мерки за безопасност във връзка с епидемията от Covid-19, включващи липса на публика извън официалните лица от делегациите.

Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел участва в официалните церемонии по запалване и предаване на олимпийския огън. Тя положи и подписа си под т.нар. "Олимпийско примирие" - традиция, която датира от времето на Древна Гърция и е възобновена от Международния олимпийски комитет през 1992 г. като призив за насърчаване на мира, диалога и постигането на помирение между частите на света в конфликт.

“За мен е незабравим вълнуващ момент и емоция да поема олимпийския факел и маслинова клонка, да бъда част от тази история. От нас зависи да поддържаме олимпийския дух и да запазим огъня жив за успешното провеждане на Игрите в Токио 2020!Радвам се да отбележа, че тази година броят на жените спортисти достига почти 50%. По този начин показваме колко е важно за нас участието и на мъжете, и на жените в олимпийските игри“, коментира Габриел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега