Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха 40 нелегални имигранти и двама каналджии на бул. "Проф. Яким Якимов"

Задържаха 40 нелегални имигранти и двама каналджии на бул. "Проф. Яким Якимов"

Задържаха 40 нелегални имигранти и двама каналджии на бургаския бул. "Проф. Яким Якимов", информират от ОДМВР - Бургас. Групата се придвижвала с два джипа, в посока от КАТ към кръговото кръстовище на магазин "Метро". Чужденците и шофьорите са установени по сигнал.

Задържаха 40 нелегални имигранти и двама каналджии на бургаския бул. "Проф. Яким Якимов", информират от ОДМВР - Бургас. Групата се придвижвала с два джипа, в посока от КАТ към кръговото кръстовище на магазин "Метро". Чужденците и шофьорите са установени по сигнал.

Съобщението за съмнителните превозни средства постъпило в ОДМВР около 11:20 часа днес. Своевременно служителина Пето Районно управление - Бургас спрели за проверка джип „БМВ Х 5” и„Мерцедес ML”, със софийска регистрация, управлявани от 27-годишен бургазлия от к-с „Славейков” и 30-годишен бургазлия от к-с „МеденРудник”.

От двата джипа, със съдействието на служители от Второ Районноуправление – Бургас, са изведени общо 40 нелегално преминали - мъже, жени идеца, самоопределили се, като граждани на Ирак. Двамата български граждани,както и мигрантите са задържани за срок от 24 часа. Спрямо бургазлиите саобразувани бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от НК, анелегално преминалите, след като приключат действията на служители от отдел„Миграция” към ОДМВР – Бургас, ще бъдат настанени в специализиран център.

Днешнатаакция на бургаската полиция е в контекста на стартиралата в събота специализиранаполицейска операция за противодействие на незаконната миграция иканалджийството, обявена на нарочна пресконференция от главния секретар на МВР- главен комисар Георги Костов. По думите му операцията е наложена отусложнената среда за сигурност, тъй като в момента Бургаска област е критичнапо отношение на нелегалната миграция.

Една от причините е изключителнонатоварения туристически сезон и големия пътнико-поток, възпрепятстващипроверките на незаконно преминаващите. С цел ограничаване на незаконнатамиграция и каналджийството са предвидени и допълнителни КПП-та на териториятана Бургаска област, които ще бъдат с елемент на изненада за трафикантите.

Тезидопълнителните КПП-та ще проверяват провознитесредства за нелегални мигранти, като засилен контрол ще има върху микробусите ивановете. Точното позициониране на новите КПП-та обаче няма да бъдеоповестявано, тъй като те ще се създават съобразно оперативната обстановка, бекатегоричен главен комисар Костов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега