Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха ревизор от НАП, поискал 45 000 лева рушвет от управител на фирма

Задържаха ревизор от НАП, поискал 45 000 лева рушвет от управител на фирма

Въпросната сума е била първи транш от поискан от експерт на отдел "Ревизии" в агенцията рушвет.

Служител на НАП е заловен в момента на получаване на подкуп от 15 000 лева, съобщи  административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. Въпросната сума е била първи транш от поискан от експерт на отдел "Ревизии" в агенцията рушвет от управител на дружество.

Разследването на ГДБОП е започнало в началото на ноември месец, след като изнудваният мъж е сигнализирал за случая, информират от пресцентъра на МВР. Установено е, че служители на НАП са били определени със заповед да извършат ревизия на търговското му дружество. В последствие те са провели няколко срещи с управителя и още при първата са го уведомили, че при ревизията са установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева.

Служителите са предложили да му бъде изготвен акт само за 16 000 до 20 000 лева, но за целта управителят на дружеството е трябвало да им предостави сумата от 45 000 лева. Уговорката била тази сума да бъде предадена на три транша. Служителят на НАП е задържан при получаването на първия транш от 15 000 лева, които са му били предадени в центъра на столицата.

Емилия Русинова уточни, че служителят е задържан за 72 часа и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално- следствените действия по случай продължат, в рамките на които е възможно да се увеличи кръгът от заподозрени. Задържаният е бил отстранен от длъжност през 2015 година заради престъпление от общ характер, допълни административният ръководител на СГП. По непотвърдена информация той е бил възстановен на работа със съдебно решение.

Директорът на ГДБОП призова българските граждани да съобщават на структурите на МВР и прокуратурата за опити да бъдат изнудвани. По думите му елемент от корупционната практика е първоначално да ви обяснят колко много сте сгрешили и дължите, а след това да ви мотивират да заплатите съответната сума, а те от своя страна да ви „помогнат“.

Главен комисар Спиридонов допълни, че по случая  служителите на ГДБОП са работили почти денонощно, за да се съберат необходимите доказателства и в крайна сметка да се докаже това престъпление по категоричен начини. Той благодари на гражданина, подал жалбата и указал съдействие при разследването.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега