Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха рекордно количество хероин, предназначен за вътрешния пазар

Задържаха рекордно количество хероин, предназначен за вътрешния пазар

Акцията е проведена след двумесечно наблюдение на престъпната група, която се е опитвала да реализира наркотика на пазара.

40 килограма хероин е установен и задържан при специализирана операция, проведена на 21-ви декември т.г. на територията на област Ямбол. Реализацията е на служители на ГДБОП, подпомогнати от областните дирекции на МВР в Сливен, Ямбол и Хасково, под ръководството на прокуратурата, информират от пресцентъра на вътрешното министерство.

Акцията е проведена след  двумесечно наблюдение на престъпната група, която се е опитвала да реализира наркотика на пазара. Първите пет килограма са заловени в момент на предлагането им на паркинга на голяма търговска верига в Ямбол. На място са задържани четирима мъже, като дрогата е открита в автомобила на дилъра.

В хода на последвалите действия, в частен дом в село Радовец е открито останалото количество от около 35 кг хероин. Иззетият наркотик е с много висока чистота, близо 60%. По цени на съдебната система стойността е около 2 милиона лева, а при улично разпространение цената е многократно по-висока.

Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 часа, съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Той добави, че един от задържаните е от гр. Ямбол, а другите трима - от с. Радовец. Те са обвинени в извършване на престъпление по чл. 354а НК за разпространение на наркотици. Очаква се днес на четиримата да бъде определена постоянна мярка „задържане под стража“. Трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.

По думите на  директора на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов задържаният хероин е бил предназначен за вътрешния пазар. Това е рекордно количество от този вид дрога, открито в жилище. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега