Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха хероин за близо 14 млн. лева на "Капитан Андреево"

Задържаха хероин за близо 14 млн. лева на "Капитан Андреево"

Общото количество на контрабандния наркотик е 214 кг, а според данните на Агенция "Митници" стойността му е близо 14 млн. лева.

Служители на ГКПП "Капитан Андреево" откриха и задържаха рекордно количество хероин, опаковано в консервни кутии. Общото количество на контрабандния наркотик е 214 кг, а според данните на Агенция "Митници" стойността му е близо 14 млн. лева.

Хероинът е бил превозван с товарен автомобил "Скания", влязъл в страната ни от Турция. Зад волана бил иранският гражданин Вахид Н. Водачът е предоставил за проверка документи, според които, в камиона превозвал консервни кутии с подправка за паниране на пилета. Те били поставени в товарното помещение в кашони върху дървени палети, с надписи на чужд език и фабрично запечатани.  Товарният автомобил пътувал от Иран за Полша.

Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" отклонили автомобила за извършване на рентгеново изследване, при което било установено, че съдържанието в част от превозваните кутиите било по-тъмно и с различна плътност. Установено е, че в 468 консервни кутии се съдържало кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагирало на високорисково наркотично вещество - хероин.

Общото брутно тегло на хероина е 214 кг на обща стойност 13 914 550 лева. Разследването по делото се извършва от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково.

В момента по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени са експертизи, иззети са веществени доказателства.  Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Вахид Н., на 31 г. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега