Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха четирима бургазлии за сводничество

Задържаха четирима бургазлии за сводничество

Четирима бургазлии на възраст между 28 и 43 години са с повдигнати обвинения за трафик на хора в резултат на работата на служители от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.

Четирима бургазлии на възраст между 28 и 43 години са с повдигнати обвинения за трафик на хора в резултат на работата на служители от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас. Мъжете са задържани със съдействието на специализираните полицейски сили, за това че от месец май 2012 година до 27.11.т.г. в различна степен на съучастие при условията на продължавано престъпление, чрез използване на принуда и даване на облаги, набрали шест момичета /между които и една непълнолетна/ с цел ползването им за развратни действия.

Момичетата на възраст между 16 и 35 години /всички от Бургас/ проституирали на пътя Бургас – Айтос, в близост до разклона на с. Миролюбово, разклона за Българово и разклона за с. Съдиево. Тарифите им се определяли субективно, в зависимост от клиента, но варирали между 20-30 лв. за френска любов и 50-60 лв. за стандартен секс. Основните клиенти били шофьори, като сексуалните услуги са предоставяни в купетата на автомобилите или по крайпътните отбивки.

От задържаните – А.Я., 32-годишен се занимавал с транспортирането и охраната на проституиращите. Мъжът стоял директно на място и поддържал непрекъснат визуален контакт с девойките, като освен охрана целял проверка на броя на обслужваните клиенти и недопускане на занижаване на бройката им. Останалите двама мъже – К.А., 28-годишен и А.Х., 32-годишен изготвяли графика на момичета и местостоянките им, като целели да не се стигне до струпване на девойките на едно място и «набиването им на очи» за полицейските служители.

Проституиращите отчитали ежедневно оборота на един от тримата мъже, като за тях оставал малък процент от заработеното. Някои от момичета заявили пред полицейските служители, че са ставали обект на насилие от страна на мъжете, които ги сплашвали в случай, че усетят нежелание за работа или евентуален за отказ от подобна дейност.

43-годишният Й.Д. от Бургас се включил в схемата от началото на м. ноември, като преди това се занимавал със сходна дейност в Холандия и е задържан за трафик. Изтърпял е задържане в холандския следствен арест, като в момента срещу него и други българи продължава да се води дело за трафик.

По образуваното в сектор «Криминална полиция» - ОДМВР Бургас досъдебно производство са извършени претърсвания и изземване на автомобили и жилищни сгради, ползвани от мъжете, като са намерени и иззети множество веществени доказателства. Установени и разпитани са свидетели на престъпната дейност. На бургазлиите е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража за срок от 72 часа”, като утре предстои разглеждане на искането за вземане на постоянна мярка в Районен съд - Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега