Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заешко, телешко и пуешко в новото меню за топъл обяд на бургаските ученици

Заешко, телешко и пуешко в новото меню за топъл обяд на бургаските ученици

Блажните ястия за обяд на учениците ще се приготвят предимно със заешко, телешко и пуешко. Това предполагат новото, по-здравословно меню за бургаските училища.

Блажните ястия за обяд на учениците ще се приготвят предимно със заешко, телешко и пуешко. Това предполагат новото, по-здравословно меню за бургаските училища. Подобно на хранителните предписания за детските градини, и то е разработено от проф. Стефка Петрова - национален консултант по здравословно хранене в Министерството на здравеопазването и представител на България в Световната здравна организация.

В новото меню за обяд, което "Хляб и хлебни изделия" предлага на учениците в Бургас, ще влизат повече плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, съобщават от Общината. Консумацията на месо ще бъде намалена, а хлябът ще бъде пълнозърнест.

Новите акценти в менюто са част от кампанията за здравословно хранене на децата, която Община Бургас развива. Идеята е децата да консумират любими традиционни ястия, приготвени по модерни и здравословни методи. 

Менюто  на децата беше разнообразено с  плодови шейкове, цитронада и смути с плодове. Спанакът, който е един от най-полезните зеленчуци, присъства всяка седмица в ястията. В гозбите с месо преобладават заешкото, телешкото и пуешкото, които съдържат повече полезни хранителни вещества и по-малко мазнини и холестерол. 

Обедното хранене трябва да осигури 30% от средното ниво за дневните енергийни потребности на децата. Хранителните вещества в обяда на учениците се разпределят в съотношение: 15% белтъци, 30% мазнини и 55% въглехидрати. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега