Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Законови промени предвиждат безплатен превоз на кучета водачи във влаковете

Законови промени предвиждат безплатен превоз на кучета водачи във влаковете

Нови промени в Наредба №43 за железопътен превоз на пътници, багажи и колетни пратки предвиждат безплатен превоз на кучета водачи и кучета асистенти на лица с увреждания и лица с ограничена подвижност. Предложената промяна цели привеждане в съответствие на законодателството ни с разпоредбите на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, ратифицирана през 2012 г. от Република България.

Нови промени в Наредба №43 за железопътен превоз на пътници, багажи и колетни пратки предвиждат безплатен превоз на кучета водачи и кучета асистенти на лица с увреждания и лица с ограничена подвижност. Предложената промяна цели привеждане в съответствие на законодателството ни с разпоредбите на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, ратифицирана през 2012 г. от Република България.

Новите текстове са публикувани на страницата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за обществено обсъждане. Освен по отношение на кучетата водачи, промени се предвиждат и във връзка с хигиената във влаковете. Текстовете определят правила за минимални стандарти за чистотата на подвижния състав, предназначен за пътнически превози.

Предложението е продиктувано от постъпилите в Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ множество писма, сигнали и жалби на пътниците по повод лошата хигиена в железниците. През 2013 г. в ИАЖА са получени и обработени 218 жалби, от които 41 са били свързани с лошите хигиенни условия в пътническите вагони и санитарните възли.

Третата промяна е свързана с отпадането на маркировките по купетата "пушачи" и "непушачи". текстът е предвид забраната за тютюнопушенето в транспортните средства за обществен превоз, в т.ч. и във влаковете, предвидена в Закона за здравето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега