Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заловиха 112 кг хероин край Свиленград

Заловиха 112 кг хероин край Свиленград

На 10 ноември при обход на граничната зона в района на свиленградското село Щит граничните полицаи забелязали 4 чувала, укрити в гъста растителност. При първоначалния оглед станало ясно, че чувалите са пълни с общо 190 пакета, увити с кафяво тиксо, а полевият наркотест на съдържащото се в тях вещество дал реакция на хероин.

На 10 ноември при обход на граничната зона в района на свиленградското село Щит граничните полицаи забелязали 4 чувала, укрити в гъста растителност. При първоначалния оглед станало ясно, че чувалите са пълни с общо 190 пакета, увити с кафяво тиксо, а полевият наркотест на съдържащото се в тях вещество дал реакция на хероин. Установено е общото тегло на открития наркотик -  112.320 кг на стойност близо 14 милиона лева по цена на съдебната система.

Според първоначалните данни наркотикът, идващ от Турция, бил предназначен за страни от Западна Европа. Под контрола на Окръжна прокуратура-Хасково била създадена незабавна организация за реализиране на съвместни оперативни действия със служителите на териториалното звено на ДАНС в Хасково. В хода им, на 11 ноември по обяд, непосредствено до укритите чували те задържали двама мъже – баща и син на 61 и 32 г. от Свиленград, които се придвижвали с джип „Мицубиши”.

Последвали процесуални действия в домовете на задържаните, откъдето са иззети мобилни телефони и СИМ карти, незаконен револвер- кал.7,65 с 10 патрона, и 190 ловни патрона- 12 калибър. Срещу задържаните е образуваното досъдебно производство по чл.354, а по думите на окръжния прокурор днес ще им бъде искана прокурорска мярка на задържане. Бащата е криминално проявен, през 2011 г. е излязъл от затвора след изтърпяване на наказание за срок от 17 години за извършено убийство.

От началото на годината са иззети общо 1 тон хероин, половин тон синтетична дрога, над 50 тона марихуана и над 100 кг кокаин, обобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който поясни, че успешните действия са резултат на интегрираните действия между Върховна касационна прокуратура, ДАНС, Агенция „Митници” и МВР. Той изрази благодарността си към граничните полицаи, които от месеци провеждат засилени проверки по границите. На база анализ на риска са изведени рискови места по отношение на трафика на хора, контрабандата на наркотици и стоковата контрабанда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега