Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заловиха румънци, опитали да изнесат незаконно половин тон риба

Заловиха румънци, опитали да изнесат незаконно половин тон риба

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич, служители от Гранична полиция Шабла и РУ “Полиция” Шабла късно вечерта хванаха близо половин тон риба /469,200 кг./, предназначена за незаконен износ в Румъния.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич, служители от Гранична полиция Шабла и РУ “Полиция” Шабла късно вечерта хванаха близо половин тон риба /469,200 кг./, предназначена за незаконен износ в Румъния. Съвместната акция за нерегламентиран улов и превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник отдел Регионален център “Рибарство и контрол” Североизточна България. 

Двамата нарушители – румънски граждани са хванати малко преди да преминат Границата при Дуранкулак от където щели да изнесат рибата. Инспекторите на ИАРА са установили, че рибата няма никакви документи, колата с която се превозва /Фолксваген Пасат/ също няма документи и не е специализирана за превоз на риба. Рибата /сребриста каракуда/ е бракониерски улов от  езеро “Мандра” край Бургас.

На двамата румънски граждани са съставени актове за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата. Конфискуван е и автомобила на нарушителите. Рибата ще бъде дарена днес след като е установено, че е годна за консумация.   400 кг. от нея ще бъдат дадени на Социалния патронаж във Варна и 100 кг. на Социалния патронаж в Шабла.   Припомняме, че преди месец /10 януари 2013 г./ край Варна бяха хванати 1,5 тона риба пак предназначена за незаконен износ в Румъния.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега