Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Западът планира военни действия срещу Сирия

Западът планира военни действия срещу Сирия

Великобритания планира да се присъедини към САЩ и да предприеме военни действия срещу Сирия в рамките на дни, пише „Дейли Телеграф”. Така Западът смята да отговори на атаката с химическо оръжие, която се предполага, че силите на президента Башар Асад са извършили срещу своя собствен народ.

Великобритания планира да се присъедини към САЩ и да предприеме военни действия срещу Сирия в рамките на дни, пише „Дейли Телеграф”. Така Западът смята да отговори на атаката с химическо оръжие, която се предполага, че силите на президента Башар Асад са извършили срещу своя собствен народ.

Кораби на британския кралски флот са в бойна готовност да участват заедно със САЩ в евентуална серия от бомбардировки с ракети, като военното командване вече завършва изготвянето на списъка с потенциалните цели. Тази стъпка цели да предупреди режима да не използва химическо оръжие, добавя „Файненшъл таймс”.  

Според правителствени източници преговорите между британския премиер и международните лидери, включително президентът на САЩ Барак Обама, ще продължат, но всяко военно действие, което бъде съгласувано, може да бъде предприето още през следващата седмица. Подобна позиция зае и британският външен министър Уилям Хейг. Той предупреди, че светът няма да стои безучастно и няма да позволи на режима на Башар Асад да използва „безнаказано” химическо оръжие срещу сирийския народ.

Великобритания, САЩ и техните съюзници трябва да покажат на Асад, че извършването на подобно зверство „означава да се премине границата, и че светът ще реагира при пресичането на тази граница”, подчерта той.

Според източници на „Дейли Телеграф” планираните серии от удари целят ясна демонстрация на позицията, че международната общност няма да толерира използването на химическо оръжие при воденето на военни действия в съвременния свят. Междувременно сирийската въоръжена опозиция, която се бори срещу правителствените войски, опроверга твърденията на сирийските власти, че нейни бойци са използвали химическо оръжие в предградия на Дамаск, предаде АФП.

В неделя Дамаск прие да даде достъп на инспекторите на ООН до районите в околностите на столицата, където през миналата седмица бе извършено предполагаемото нападение с химическо оръжие. САЩ реагираха на решението с думите, че е направено „прекалено късно”. По думите на генералният секретар на ООН Бан Ки-мун разследването на тези твърдения не бива да се бави нито с час, предаде ИТАР-ТАСС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега