Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Извършиха екопроверка при устието на река Караагач след публикации във Facebook

Извършиха екопроверка при устието на река Караагач след публикации във Facebook

За установяване на евентуално замърсяване са взети водни проби от три точки.

Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Регионалната лаборатория към ИАОС в Бургас извършиха проверка в района на устието на река Караагач, Китен. Инспекцията бе инициирана заради публикация в социалната мрежа Facebook, според която там има замърсяване от битово-фекален характер. Данни за такова обаче не бяха открити.

След извършения обход от моста над река Караагач на главен път Бургас - Царево до вливането нареката в морето не се наблюдават характерните оцветяване и неприятен мирис на водата, липсвазапенване и няма умряла риба.

Тръбопроводът, който отвежда отпадъчни води от хотелскикомплекс „Каприз“, минава под моста и се влива в шахта на около 8 м надолу потечението на реката, която от своя страна се влива вПСОВ Китен-Приморско. Шахтата и тръбопроводът са сухи и от тях не се наблюдаваттечове.

За установяване на евентуално замърсяване савзети водни проби от три точки: от реката под мост на главен път Бургас-Царево, при устието на река Караагач и от Черно море срещу устието на реката. Получените на място резултати за активнареакция (pH), електропроводимост, температура на водата, разтворен кислород инаситеност с кислород са в нормитеза сезона и характера на заустването.

Резултатите за всички изследвани показатели ще бъдатпредставени от регионалната лаборатория в Бургас до седмица и щесе анализират по Наредбата за характеризиране на повърхностните води.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега