Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изложба "Книги в движение" представя илюстрации на чешката художничка Галина Миклинова

Изложба "Книги в движение" представя илюстрации на чешката художничка Галина Миклинова

В Бургас пристига колекция от произведенията на известната чешка илюстраторка Галина Миклинова.

Атрактивна изложба предстои да гостува в галерия "Георги Баев" тази седмица. В Бургас пристига колекция от произведенията на известната чешка илюстраторка Галина Миклинова. Експозицията е озаглавена "Книги в движение" и ще бъде официално открита на 1-ви юни, от 18:00 часа. Изложбата е организирана от Чешкия културен център в София. Специално за откриването в Бургас ще гостува посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Душан Щраух

Включените в изложбата илюстрации на чешката художничка, авторка на анимационни филми и режисьорка Галина Миклинова, са от книги, публикувани между 1998 и 2016 година. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да я разгледат до 30-и юни.

Най-любопитното при Маклинова е дарбата й да вдъхва живот на историите с нестандартните си илюстрации. Те пренасят читателя в един свят на остроумни и преувеличени истории, подобни на сънища и блянове, където липсват класически принцеси, дракони и рицари в брони.

Илюстраторката започва да се изкачва по пътечката на успеха през 2000-ната година, когато се заражда дългогодишното й сътрудничество с писателя Павел Шрут. До този момент двамата са реализирали десет съвместни книги, получили редица награди и широко читателско признание.

Най-известните сред тях са от трилогията "Чифтоядите" (Lichožrouti). Именно по мотиви от първата част на "Чифтоядите", удостоена с наградата Магнезия Литера за книга на десетилетието, Миклинова заснема пълнометражен анимационен 3D дебют, който е петият най-гледан филм в кината в Чехия за миналата година и е номиниран за престижните чешки филмови отличия Награда на критиката и Чешки лъв.

Книгата е преведена и издадена на много езици, но все още не на български.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега