Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

Изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

В събота изтича и срокът за подаване на заявление за гласуване в подвижна избирателна кутия.

Утре (11-и март) изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес, напомнят от РИК - Бургас. Документите по образец ще се приемат в съответната администрация на община/кметство/район. Право да подадат такова заявление имат само избиратели, които имат регистрация по настоящ адрес не по-късно от 26 септември 2016 г. 

Учениците и студентите – редовно обучение, които учат в град различен от този, където се водят по постоянен адрес, няма нужда да подават предварително заявления. Те ще могат да гласуват в избирателна секция по избор, в населеното място, където се обучават.

Необходимо е само да представят лична карта, надлежно заверена от учебното заведение със седалище в населеното място за съответната учебна година ученическа, или за съответния семестър – студентска книжка. На място в секцията те ще трябва да попълнят и специална декларация по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

В събота изтича и срокът за подаване на заявление за гласуване в подвижна избирателна кутия. От тази възможност могат да се възползват избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват. За да се организира подвижна избирателна секция в конкретен район, трябва да има подадени най-малко 10 заявления.

Заявленията (Приложение № 14 от изборните книжа) се подават до кмета на общината, района или кметството, или до кметския наместник, като постоянният или настоящият адрес на желаещия да гласува трябва да бъде на територията на съответното населено място. За да бъдат вписани в специалния избирателен списък, избирателите с трайни увреждания трябва да приложат копие от медицински документ, потвърждаващ невъзможността за напускане на жилището.

Ако има желаещи, но са по-малко от 10 човека, ще бъде организирана подвижна избирателна секция, която да обхване повече административни райони. В случай, че има създадена секция за гласуване с подвижна избирателна кутия и е назначена секционна избирателна комисия, закъснелите с подаването на заявления за гласуване ще могат да се възползват от удължен срок до 20 март.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега