Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иранец, осъден за измама в Румъния, остава в ареста

Иранец, осъден за измама в Румъния, остава в ареста

Бургаският апелативен съд прецени, че съществува реална опасност иранецът да се укрие, поради което съставът потвърди определението на първата инстанция и остави чужденеца в ареста.

Иранскиятгражданин Сабок Даст Хорсов, осъден ефективно за измама в Румъния, ще остане вареста у нас до приключване на съдебното производство по Европейска заповед заарест, издадена от Република Румъния.

Бургаският апелативен съд прецени, че съществува реална опасност иранецът да се укрие, поради което съставът потвърди определението на първата инстанция и остави чужденеца в ареста. Решението на Апелативен съд-Бургас е окончателно. В Европейската заповед за арест престъплението е посочено като „измама”.

СабокДаст Хорсов работел като шофьор на ТИР. Влязъл у нас през Русе и бил езадържан на 24-и август т.г. в Елхово. Европейскатазаповед за арест спрямо иранецът е издадена от Съдилище Корнету – обл. ЮлфовРепублика Румъния. Мъжът има присъда от 4 години и 4 месеца лишаване от свободаза деяние, извършено през 2012 г. и съставляващо „злоупотреба на доверие“ понаказателния закон на Румъния.

Делото пред Апелативен съд - Бургас еобразувано по жалбата на иранския гражданин срещу определението на ОС-Ямбол. В съдебното заседание прокурорът изразистановище, че жалбата е неоснователна, служебният защитник  пледира за  по-лека мярка за неотклонение с аргумента, ме нямаопасност клиентът му да се укрие.

Следкато се запозна с материалите по делото и изслуша становищата на странитевъззивният състав намери жалбата за неоснователна, а изводите напървоинстанционния съд за правилни и законосъобразни. Иранецът е с влязла в силазаконна присъда в Румъния. Няма адреснарегистрация у нас, а размерът на наказанието и тежестта на престъплението, сочат реална опасност от укриване. 

По данните от делото става ясно, ченастоящото престъпление е извършено в условията на опасен рецидив. Сабок ДастХорсов има предишна присъда от 2009 г. в Румъния. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега