Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Историческият музей предизвиква бургазлии да разкажат истории за Стария Бургас

Историческият музей предизвиква бургазлии да разкажат истории за Стария Бургас

Можете да споделите своята история чрез текст и/или снимки в социалните мрежи, като отбележите публикацията с някой от хаштаговете - #разкажиИстория #ПазиВъзрастните #ВиртуаленМузей #моятаИстория #Бургасразказва.

Регионалният исторически музей на Бургас отправя предизвикателство към бургазлии - да разкажат история за Стария Бургас и да я споделят с Музея, където тя ще бъде запазена за поколенията.

"Полюбопитствайте какво знаят за близкото минало хората около Вас, Вашите баби и дядовци, възрастните Ви роднини. Запишете техните истински истории и ни ги изпратете. За да бъдат спомените запазени. Думите свързват хората в безкрайна нишка. Споделянето е част от нас и ние сме част от споделеното! Затова - поговорете с близките си хора! Дайте възможност на други гласове да бъдат чути чрез вас, съпреживени.

Обадете се на своята баба или майка, на мълчаливия си дядо, припомнете си заедно ваши семейни спомени, песни и приказки от стари времена, разгледайте търпеливо старите албуми и се опитайте да запомните статичните образи, нагласени с най-новите си дрехи (като за снимка!). Споделете с нас парченца от калейдоскопа, вплетени в исторически събития; снимки, запечатали фигури в ретро облекло или строги униформи; герои от войните или пък герои на труда, „строители на завод за живота“...

Разкажете ни за ваше любимо място в Бургас, покажете ни го, онова вълнуващо и специално местенце. Отгърнете рошавата тетрадка с готварски рецепти и пробвайте някоя „стара градска“, опишете ни я, за да си оближем заедно пръстите. Послушайте, попейте и потанцувайте заедно, огледайте се в огледалото, облечени с миналото! И ни направете съпричастни! Това е точният, съвършен момент да го направите!", пишат в поканата си от Музея.

Можете да споделите своята история чрез текст и/или снимки в социалните мрежи, като отбележите публикацията с някой от хаштаговете - #разкажиИстория #ПазиВъзрастните #ВиртуаленМузей #моятаИстория #Бургасразказва, или пък да изпратите своите разкази и снимки на E-mail: history@burgasmuseums.bg

Най-интересните от тях ще бъдат публикувани в сайта на Регионален исторически музей – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега