Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Италианци искат да правят прясна паста в Бургас

Италианци искат да правят прясна паста в Бургас

Италианска компания е заявила готовност да инвестира 5 млн. евро в цех за производство на прясна паста.

Инвеститор иска да отвори в Бургас първото у нас предприятие за ръчно направена италианска паста. Това е компанията "Maviglia", стартирала през 1985 г. като малка семейна фирма. С времето тя се разраства и днес заема лидерски позиции в производството на прясна паста в Белгия и Холандия.

Компанията иска да закупи 9 декара от индустриалната зона край град Българово, посочват от Общината. Прогнозната инвестиция е за около 5 милиона лева. Компанията обяви, че ще стартира с 10 работника, с опция да ги увеличи до 40. Нейният интерес към Бургас е продиктуван от стратегическото географско разположение на града и качествените зърнени култури, които произвежда регионът.

Това не е единствената нова италианска инвестиция тук. Отново в индустриалната зона край Българово стартираха подготвителните дейности по изграждане на производствената база на компания от обувната промишленост. През март там ще отвори врати също така център за търговия и сервиз на селскостопанска техника. В процес на проектиране са базите на още три компании, две от които от същата сфера. Третата се занимава с производство на тръби.

Интерес към индустриалната зона в Българово е проявила и фирма за производство на игри и детски играчки върху терен от 6 декара. Междувременно се запълни капацитетът на Промишлена зона "Север". Там заработиха десетки малки и средни предприятия, други са в процес на изграждане. Зоната в Българово е с площ 111 декара и скоро ще бъде запълнена също.

Започна и планирането за развитието на следващи две индустриални зони - "Юг" край к-с "Меден рудник" и най-голямата като размер, около 3000 декара, близо до село Равнец.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега