Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗК разследва производители на олио по съмнения за картел

КЗК разследва производители на олио по съмнения за картел

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва разследване срещу трите маслопреработвателни компании „Бисер Олива“ АД, „Звезда“ АД и „Калиакра“ АД за евентуално съглашение при определянето на цените на олиото през 2010 г., когато беше отбелязано рязко поскъпване на пазара, съобщиха от пресцентъра на Комисията.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва разследване срещу  трите маслопреработвателни компании „Бисер Олива“ АД, „Звезда“ АД и „Калиакра“ АД за евентуално съглашение при определянето на цените на олиото през 2010 г., когато беше отбелязано рязко поскъпване на пазара, съобщиха от пресцентъра на Комисията.

Сега юристите от комисията са се самосезирали във връзка с изводите от секторния анализ, изработен от КЗК за пазара на олио и слънчоглед през 2010 г., повдигащи съмнения за евентуални картелни споразумения между трите компании. В съобщението до медиите е посочено, че процедурата се открива „във връзка с установени клаузи в договорите за дистрибуция, съдържащи вертикални ограничения на конкуренцията“.

Припомняме, че това е втората процедура срещу български рафинерии, след като през 2008 г. комисията установи картел между 14 предприятия, на които беше наложена глоба от 2 млн. лв. поради доказана договорка при определянето на крайните цени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега