Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Не се поддавайте на агресивни оферти в сайтовете за туристически услуги

КЗП: Не се поддавайте на агресивни оферти в сайтовете за туристически услуги

"Потребителите не трябва да се поддават на агресивни послания, че остават само една или две стаи в избрания от тях хотел", коментира Димитър Маргаритов от КЗП.

"Потребителитене трябва да се поддават на агресивни послания,че остават само една или две стаи визбрания от тях хотел, когато правят резервациипрез сайтове за туристически услуги. Това може да се окаже заблуждаващо, защото не е ясно дали тази стая еединствената останала свободна в целия хотел или е единствената, която тозисайт може да предложи, възползвайки се от квота, която е получил презтуроператор или от самия хотелиер. А същевременно в друг сайт да има пет стаи всъщия хотел и то на по-изгодна цена". За това предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите(КЗП) Димитър Маргаритов.  

Поводза коментара дадоха публикуваните наскоро резултати от проучване на Европейскатакомисия на над 350 сайта за сравняване на цените и резервиране на туристическиуслуги. Проверката установи, че при 2/3 от тези сайтове се срещат нарушения,основно свързани с обявяването на цените и действителността на офертите.

Шефът на КЗП още веднъж посъветва потребителите да си зададат няколко въпроса, когато подбират оферта за екскурзия. На първо място - дали действително ще платят, колкото смятат? Дали са посочени всички компоненти на цената на туристическия пакет?Дали ще имат допълнителни разходи за услуги, които не са включени в пакета?

Маргаритов коментира, че преди началотона сезона ще бъдат проверени местата за настаняване и заведенията, в които впредходни периоди са констатирани нарушения. Целта е да се установи дали тевсе още се срещат и ако е така, да севземат необходимите мерки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега