Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Каблешково се разширява с два нови жилищни квартала

Каблешково се разширява с два нови жилищни квартала

Иван Алексиев: Всеки иска да живее в един подреден град!

Атрактивенрайон в гр. Каблешково, собственост на община Поморие, ще бъде разделен в дваотделни квартала, предназначени за застрояване от хора с жилищни нужди. Това щепомогне и да се подобри съществуващото положение с неурегулираните улици вблизост до новите квартали.

„Всеки иска да живее в един подреден град, а за дасе подреди този град трябва да има план за регулация и застрояване. Ние правимточно това - успяхме да отделим двата нови квартала, накъдето Каблешково щеможе да расте и то в една от най-атрактивните си зони.” Това каза кметътАлексиев на жителите на гр. Каблешковопо време на публичното обсъждане на проектобюджета на общината за 2019 г.

ОбщинаПоморие успя да защити проектите си по Програмата за развитие на селскитерайони, която финансира малки населени места. Именно по тази програма предстоида бъде направен основен ремонт на три улици и да се обнови големия парк вграда. Чрез съвместен проект с НЧ „Атанас Манчев 1920” ще бъде изградено 24-часово видеонаблюдение.

„Бюджетътна общината е реален, а не предизборен. И в тази връзка мога откровено да викажа, че изграждането на канализация в гр. Каблешково няма да се случи внастоящия програмен период по ОП „Околна среда” т.е до 2020 г. Това е така,заради промени в условията на програмата, които не позволяват изпълнението напроекти за изграждане на канализация в населени места под 10 хил. жители. Акопрограмата бъде отворена, ние сме готови да внесем проект, но засега това ще сеслучи най-рано в новия програмен период, след 2020 година.”, заяви кметътАлексиев.

Относнодругата болна тема - „Кабланд”, кметът съобщи, че окончателното решение навсяка от сезираните компетентни институции е едно и също, а именно че нарушениев първоначалната сделка с Кабланд има,но срокът за сезиране на прокуратурата с цел разваляне на порочната сделкаотдавна е отминал - давността е изтекла още през 2007 година.

Освенв гр. Каблешково, срещи за обсъждане на бюджета се проведоха в селата Александрово и Медово. И в двете населени места се предвижда обновяване напарковете и инвестиции в благоустрояването им.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега