Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Как влияе зимата на очите ни?

Как влияе зимата на очите ни?

Най-често срещаните проблеми през този сезон са свързани със сухота, сърбеж и раздразнение.

Зимният студ крие много опасности за здравето ни. Що се отнася до очите, най-често срещаните проблеми през този сезон са свързани със сухота, сърбеж и раздразнение. А те се дължат най-вече на ниската влажност, посочват офталмолози.

През зимата влажността пада при застудяване на времето, обясняват от Университета Алабама. Допълнително усложняваме проблемите си с това, че усилваме отоплението на закрито (у дома, в офиса, в търговските обекти), за да избягаме от хватката на студа.

В резултат имаме ниска влажност навън и още по-ниска влажност на закрито, където високата температура допринася за изпаряването на естествената влага в окото, обяснява офталмологът Мариса Лоси, цитирана от сп. "Healthline".

За да се предпазите от неприятните симптоми на раздразнение, тя препоръчва в отопляемите помещения да се използват овлажнители за въздуха. Друг важен способ за превенция е добрата хидратация - т.е. да приемаме достатъчно течности, които да възстановяват баланса в тялото ни.

У дома, в офиса и в колата се постарайте отоплителният уред да не излъчва право в лицето Ви. Макар да е много изкушаващо да се стоплите, това допълнително изсушава и раздразва лигавицата на окото.

Когато излизате навън, задължително носете очила. При мрачно време можете да ги замените с прозрачни стъкла, без диоптър. Те ще намалят влиянието на вятъра. В планината винаги носете визьор. Ако пък носите контактни лещи, ги почиствайте редовно, за да минимизирате риска от инфекции.

При устойчиви симптоми е добре да се консултирате със специалист. Периодичното изсушаване на лигавицата може да се превърне в хронична сухота в окото. Добре е да посещавате редовно своя офталмолог, за да избегнете това.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега