Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Златица на съд за документно престъпление и присвояване

Кметът на Златица на съд за документно престъпление и присвояване

Грозят я до 20 години затвор, ако бъде призната за виновна.

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на кмета на Община Златица за документно престъпление и длъжностно присвояване в особено големи размери. Според Държавното обвинение, на 20-и януари 2014-а година  тя е положила подписа си под декларация, в която се твърди, че проект за преустройството на училище не е финансиран от друг източник, различен от Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие“ .

В действителност различните етапи от проекта, на обща стойност над 100 000 лева /без ДДС/, били финансирани и изпълнени по договор между община „Златица“ и частно дружество. Магдалена И. изготвила официалния документ с невярно съдържание с цел да бъде използван пред Областния управител на Софийска област  и така да се осъществи двойно финансиране на проекта.

Второто обвинение се отнася за действията на Магдалена И. в периода 14.07.2014г. до 18.12.2014г. Според прокуратурата, в този период тя осъществила длъжностно присвояване на сума в общ размер над 1 000 000 лв. Средствата били отпуснати като целеви субсидии за капиталови разходи  от Държавния бюджет на Република България по програма за 2014г.  „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

За улесняване на присвояването било осъществено документно престъпление от страна на помагачите й, като били съставени официални документи с невярно съдържание - Протоколи за приемане на извършени СМР. В тях били отразени множество СМР, без същите да са реално изпълнени. По този начин във фактурите били отразени многократно по-високи стойности от реално дължимите.

За самото съставяне на официални документи с невярно съдържание не може да се търси наказателна отговорност от кметицата на Златица, тъй като не е участвала в изготвянето им, но е била запозната с неверността на отразените в тях обстоятелства.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде призната за виновна по повдигнатото й обвинение за престъпление по чл. 311 от НК, Магдалена И. може да получи наказание „лишаване от свобода“ до 5 години, като съдът може да постанови и „лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност“.

За престъплението по чл. 203 от НК /длъжностно присвояване/ законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество на осъдения, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега