Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кризата в Гърция свали цените, туризмът отбелязва рекорд

Кризата в Гърция свали цените, туризмът отбелязва рекорд

Туристическият интерес към Гърция не намалява, въпреки икономическата криза в южната ни съседка. Дори напротив, страната привлече рекорден брой чуждестранни посетители тази година.

Туристическият интерес към Гърция не намалява, въпреки икономическата криза в южната ни съседка. Дори напротив, страната привлече рекорден брой чуждестранни посетители тази година. Причината - кризата предизвика сериозен спад в цените, с което предлаганите почивки и дестинации станаха още по-привлекателни за туристите.

За второто четиримесечие на 2015-а, Гърция отбелязва ръст на чуждестранните туристи от 4,3% информират световните агенции. Близо 5 млн. души се възползват от ниските цени, за да посетят южната ни съседка в т.нар. "висок сезон" тази година. Специалисти прогнозират, че около 25 млн. туристи ще посетят Гърция тази година.

Увеличение има и на туристите от съседните страни, които също имат излаз на море, но отпускарите предпочитат гръцките плажове. С всяка изминала година скача броят на турските гости, които атакуват курортите на запад, вместо да посетят своите. Най-вече заради ръста на тарифите в Турция и съответния спад в съседна Гърция.

Километрични опашки се вият и по границата й с България, съобщава Нова телевизия. Около 10% повече нашенци ще посетят южната ни съседка това лято. Другата дестинация на българина е Турция. Ръст от близо 300 хиляди българи, избрали да почиват на юг, се очаква тази година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега