Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Куражлиите да се готвят за първото "историческо" преплуване на Бургаския залив

Куражлиите да се готвят за първото "историческо" преплуване на Бургаския залив

Спортен клуб от Бургас отправя предизвикателството, иска финансова помощ от Общината.

Този юли се очаква първото "историческо" преплуване акваторията на Бургаския залив. Това става ясно от докладна на кмета Димитър Николов, в която градоначалникът посочва, че спортен клуб от Бургас има амбицията да организира предизвикателството в средата на следващия месец.

Организаторите са отправили искане за финансова подкрепа от Община Бургас за подготовка, реализиране и отразяване на мероприятието, в размер на 3 500 лева. Предвидените средства включват осигуряване на подходящ плавателен съд и гориво, специализирана екипировка, хонорари за организатора, капитана, навигатора, ръководителя и главен съдия, медицинския екип, спасителя, асистента за напитките, треньора и консултанта, както и престой на част от екипа.

"Събитието се планира да бъде проведено на една от следните дати: 15.07.2019 г. (понеделник), 16.07.2019 г. (вторник) или 17.07.2019 г. (сряда). Окончателната дата ще бъде фиксирана на базата на получената информация от Института по метеорология и хидрология за атмосферните условия през посочения период", посочва още Николов в докладната си. По думите му, Българската Федерация по плувни спортове е подкрепила идеята.

Точното разстояние е 44 702 м. Началната точка на преплуването е нос Емине. Крайната точка е нос Маслен нос. Плуването ще бъде в посока от север на юг, тъй като по този начин се използват естествените предимства, свързани с морските течения в залива. Стартът на преплуването се предвижда да бъде даден в 6:30 ч. сутринта, а финалът да бъде в периода от 17:00 до 18:00 ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега