Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лекари заплашват с колективна оставка, нямат защитни облекла

Лекари заплашват с колективна оставка, нямат защитни облекла

С колективна оставка заплашват лекари и медицински сестри от Белодробна болница в София - заради кризата с коронавируса. 6 медицински сестри са попълнили заявления за напускане и ще ги депозират още днес. Причината - работят без защитни облекла, а от дни отделението им е преструктурирано и приема пациенти, които чакат резултати за коронавирус, съобщава NOVA.

С колективна оставка заплашват лекари и медицински сестри от Белодробна болница в София - заради кризата с коронавируса. 6 медицински сестри са попълнили заявления за напускане и ще ги депозират още днес. Причината - работят без защитни облекла, а от дни отделението им е преструктурирано и приема пациенти, които чакат резултати за коронавирус, съобщава NOVA

„Преди два дни получих информация, че в болницата ще се приемат хора със симптоматиката на коронавирус. Това при положение, че няма необходими условия на труд и нужните работни облекла. Хората искат да си подадат оставките”, обясни д-р Андрей Коцев, Синдикат „Защита”.  „Изправени сме пред тежка ситуация. Разбираме, че трябва да работим с пациенти, които може да имат коронавирус. Не съм готова психически и днес си подавам заявлението за напускане. Обичам си работата, но не съм готова да работя при тези условия. Чувстваме се притиснати”, казва старшата сестра на болницата Мариана Стоименова. 

„Проблемът със защитните облекла сигурно ще се реши. Ние не сме готови и не искаме да подлагаме семействата си на риск. Ние сме контактни с тях и ако пробите са положителни ще се наложи да останем под карантина 14 дни”, казват сестрите.

„Защитните облекла ще бъдат осигурени към 14:30ч. днес. Надявам се това, което са дали като обещание да бъде изпълнено”, каза д-р Радостина Чернева след среща с ръководството на болницата. "В УМБАЛ „Св. София“ са доставени защитни облекла още вчера и те са налични. Разполагат с 10 комплекта. Тези неща се доставят в динамика. И днес ще има още доставки. Всички медицински кадри ще бъдат защитени“, посочи ген. Мутафчийски.

У медиците в "Света София" има и друго притеснение - изобщо не са запознати как трябва да действат в настоящата обстановка. Дори не знаят кой и как ще прави тестовете на приетите в болницата контактни лица на установено болните с коронавирус. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега