Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР предлага книжката да се отнема за по-широк кръг от нарушения.

МВР предлага книжката да се отнема за по-широк кръг от нарушения.

В това число е и шофирането с превишена скорост.

МВР готви нов пакет от промени на Закона за движение по пътищата, целящ намаляване на пътно-транспортния травматизъм. Част от тях се състоят в налагане на по-строги санкции, а други касаят ограниченията на скоростта, пише в-к "24 часа".

Едно от предложенията е разрешената максимална скорост по първокласните пътища да се промени от 90 на 80 км/час. В градовете пък да се наложи ограничение до 30 км/час, като общините ще определят къде какво ограничение да въведат.

От МВР предлагат още максималните наказания за превишена скорост да се налагат не при превишение над 50 км/ч, а при над 40 км/ч, за да се унифицира нарушението извън града и вътре в него.

Ако влязат в сила, измененията ще предполагат и по-широк кръг от нарушения, за които ще се отнема книжката. Със свидетелството си за правоуправление ще се прощават водачи, предизвикали ПТП на завой. За да си върнат книжката пък шофьорите ще трябва да държат изпит.

Книжката ще се отнема и при големи превишения на максималната разрешена скорост. В този случай водачите ще стоят далеч от волана за месец, а регистрационните табели ще се свалят. Освен това, за сериозно превишена скорост ще се отнемат и 13 контролни точки от талона, а нарушитлят ще плаща глоба от 1 000 лева.

Цели 15 точки ще ни отнемат, ако нарушим правилата на пътя, докато возим друг човек в колата. С десет точки надолу ще бъдат и нарушителите, които не спазват правилата през уикенда, когато пътищата са по-натоварени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега