Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОК отложи Олимпийските игри за 2021 година

МОК отложи Олимпийските игри за 2021 година

Олимпиадата ще се състои не по-късно от лятото на 2021 г.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Към тях се присъединиха Мори Йоширо, председател на Организационния комитет Токио 2020; олимпийският министър Хашимото Сейко; губернаторът на Токио Койке Юрико; председателят на Координационната комисия на МОК, Джон Коутс; Генералният директор на МОК Кристоф Де Кепер и изпълнителният директор за Олимпийските игри на МОК Кристоф Дюби, информират от БОК.

Президентът Бах и министър-председателят Абе изразиха споделената си загриженост за световната пандемия COVID-19 и какво прави това за живота на хората и значителното въздействие, което оказва върху подготовката за игрите на спортистите от цял свят.

В много приятелска и конструктивна среда двамата лидери похвалиха работата на Организационния комитет на Токио 2020 и отбелязаха големия напредък, постигнат в Япония в борбата срещу COVID-19.

Безпрецедентното и непредвидимо разпространение на огнището доведе до влошаване на ситуацията в останалия свят. Вчера генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че пандемията COVID-19 "се ускорява". В момента има регистрирани повече от 375 000 случая по целия свят и в почти всяка страна, като броят им нараства с всеки изминал час.

При настоящите обстоятелства и въз основа на информацията, предоставена днес от СЗО, президентът на МОК и министър-председателят на Япония стигнаха до извода, че Игрите на XXXII Олимпиада в Токио трябва да бъдат отложени до дата след 2020 г., но не по-късно от лятото на 2021 г., за опазване здравето на спортистите, всички участващи в Олимпийските игри и международната общност.

Лидерите се съгласиха, че Олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на надежда за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се превърне в светлината в края на тунела, в който светът се намира в момента. Затова беше постигнато споразумение олимпийският огън да остане в Япония. Беше договорено също така Игрите да запазят името Олимпийски и Параолимпийски игри Токио 2020.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега