Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОН публикува проектите на учебните програми за IV и Х клас

МОН публикува проектите на учебните програми за IV и Х клас

Очаква се тези програми да влязат в сила през учебната 2019/2020 година.

Министерството на образованието и науката публикува за обществено обсъждане проектите на новите учебни програми за IV и Х клас по всички общообразователни предмети. Бележки, становища и предложения по тях ще се приемат до 27 октомври 2017 г. включително. Очаква се тези програми да влязат в сила през учебната 2019/2020 година.

До момента са утвърдени учебни програми за предходните класове – I, II, III, V, VI, VII, VIII и IХ клас. Те, заедно с програмите за IV и за Х клас, бяха оповестени като варианти преди близо година и половина на сайта на МОН. Всички проекти са обсъждани в последните няколко години на кръгли маси и десетки срещи с учители от цялата страна и в резултат на получените мнения и становища са направени промени, заявяват от просветното ведомство.

На сайта на МОН са публикувани за обществено обсъждане и проекти на 28 актуализирани учебни програми за обучението по майчин език и адаптирани учебни програми за лица над 16 години, които имат завършен начален етап или са преминали успешно през курсове за ограмотяване. Проектите на програми по майчин език са съответно по турски, иврит, арменски и ромски език за ученици от І клас (първа година на обучение) до VІІ клас (седма година на обучение).

Проектите на адаптирани учебни програми са разработени по проект „Нов шанс за успех“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” и ще се използват при провеждането на курсове по предмети от прогимназиален етап - български език и литература, английски език, математика, информационни технологии, история и цивилизация, география и икономика, човекът и природата и технологии и предприемачество за класовете от V до VII, както и биология и химия само за VII клас.

Учебното съдържание и очакваните резултати от обучението са съобразени с утвърдените от министъра на образованието и науката учебни програми за общообразователна подготовка за съответните класове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега