Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОСВ осигури чували, ръкавици и гориво за кампанията "Да изчистим България заедно"

МОСВ осигури чували, ръкавици и гориво за кампанията "Да изчистим България заедно"

Тази година кампанията ще се състои на 15 септември.

За седма поредна година всички ще "Изчистим България заедно". Този път традиционната кампания ще се състои на 15 септември (събота). Министерството на околната среда и водите отново е партньор в инициативата на bTV. Ведомството осигури 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици. 3590 бона за гориво се изпращат на областните управи за транспортиране на събраните отпадъци до регионалните депа на останали неизвозени отпадъци, събрани от доброволци в рамките на кампанията. 

Подкрепата при подготовката на националната кампания се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) с предоставяне на чували за събиране на отпадъци и ръкавици за еднократна употреба, които се раздават чрез изнесените структури на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и води, Басейновите дирекции и Националните паркове.

Чрез Националното сдружение на общините в Република България, МОСВ покани всички общини да се включат в инициативата и да координират транспортирането на отпадъците, които ще бъдат събрани на тяхна територия по време на организираното почистване.

Събраните от замърсените терени отпадъци ще се извозват само до Регионалните системи за управление на отпадъците. Достъпът до регионалните депа ще е свободен за всички транспортни средства, които се включват в инициативата. Операторите на Регионалните системи ще отчетат количествата на постъпилите отпадъци и ще изпратят информацията до съответната РИОСВ. Събраните отпадъци трябва да бъдат извозени до съоръжение за сепариране и/или депониране, за да се предотврати разпиляване по почистените вече терени в цялата страна.

Служители на МОСВ и РИОСВ ще бъдат на местата за почистване, наред с всички граждани, включили се в инициативата и ще координират и подпомагат кампанията на 15 септември. Те ще събират и обобщават информация за събраните отпадъци по време на „Да изчистим България заедно“.

В рамките на инициативата от 2012 г. досега са събрани около 86 000 тона отпадъци на територията на цялата страна. Премахнати са над 7300 нерегламентирани сметища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега