Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Магията на празника: Тенденциите в коледната украса тази година

Магията на празника: Тенденциите в коледната украса тази година

Като при повечето неща, и тук има тенденции. Днес, в рубриката „Магията на празника“ ще Ви разкажем какви са актуалните лайтмотиви в украсата на коледната елха и дома тази година.

23 дни остават до Коледа, а празничното настроение вече е навсякъде около нас. Ако си мислите, че при декорациите няма мода, дълбоко ще се излъжете. Като при повечето неща, и тук има тенденции. Днес, в рубриката „Магията на празника“ ще Ви разкажем какви са актуалните лайтмотиви в украсата на коледната елха и дома тази година.

Украсяването на иглолистно дръвче е една от най-популярните коледни традиции в целия свят. Всъщност, като голяма част от обичаите, и този има древни езически корени. Става част от отбелязването на Рождеството някъде през 16-и век в Германия, но обхваща по-голямата част от Европа и света едва през 18-19-и век.


Обикновено украсяваме елхата със стъклени или пластмасови сфери, гирлянди, панделки, звънчета... Но днес вече декорацията се е превърнала почти в изкуство. Макар през последните години изкуствените елхи да придобиха популярност заради практичността си и щаденето на горския ресурс, в последно време на мода са дръвчетата в саксия, които след това можете да засадите на открито.

Особено актуални тази година са ръчно изработените играчки. Независимо дали са купени от някой коледен базар, или сте ги изработили у дома, те стоят в центъра на Коледа 2016, връщайки ни към корените на празника - семейството, Чудото на Рождество, природата, смирението. Освен това, те създават усещане за уют и топлина у дома.

Гореща е тенденцията за украса на масата. Комбинации от венци, свещи, коледни играчки и вечно зелени клонки присъстват в повечето списания за декор. Най-модерни са комбинациите от естествени материали, текстил и декоративни фигурки, но можете да импровизирате и с посуда, свещи, салфетки, конфети и други.

Най-модерни са комбинациите от естествени материали, текстил и декоративни фигурки, но можете да импровизирате и с посуда, свещи, салфетки, конфети и други.

За поредна година са модерни "неочакваните" украси - елхи, декорирани с цветя, играчки и други нетипични предмети.

Що се отнася до цветовата гама, сред дизайнерите продължава да бъде актуална украсата в един, два или три цвята. При използването на повече от един нюанс, обаче, трябва да се спазва правилото за акцент и фон - т.е. единият от цветовете да е доминиращ, а останалите - по-семпли и неутрални, но задължителност в хармония с акцентния.

Е, това съвсем не означава да се лишите от пъстротата на празника, но ако сте поклонници на модата, можете да се опитате да се съобразите с тенденциите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега