Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мерки за безопасен път от вкъщи до училище обсъдиха институциите в Бургаско

Мерки за безопасен път от вкъщи до училище обсъдиха институциите в Бургаско

Проверка на всички училищни автобуси, полицейско присъствие, подновяване на пътните маркировки, преглед на оградните и осветителни съоръжения са част от мерките, които институциите предприемат за осигуряване пътната безопасност на учениците през новата учебна година. Това стана ясно по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението ръководено от зам.-областния управител Владимир Крумов.

Проверкана всички училищни автобуси, полицейско присъствие, подновяване на пътнитемаркировки, преглед на оградните и осветителни съоръжения са част от мерките,които институциите предприемат за осигуряване пътната безопасност на ученицитепрез новата учебна година. Това стана ясно по време на заседание на Областнатакомисия по безопасност на движението ръководено от зам.-областния управителВладимир Крумов.           

Началникътна сектор „Пътна полиция”, Иван Ишкиев направи кратък отчет за безопасността попътищата в областта. Според статистиката, която изнесе, през 2014 година вБургаско са настъпили 298 тежки катастрофи, при които са загинали 35 души.Отчита се спад в броя на жертвите и ранените при катастрофи към м. август 2015г., но въпреки това процентът на пътните произшествия остава висок. Отполицията обсъждат нови мерки, с които да намалят  негативните тенденции. В същото времепродължава изграждането на изкуствени неравности и поставянето на видеонаблюдение на местата с повишена концентрация на ПТП.            

Катоосновен проблем за безопасността на най-малките, от комисията отчетоханеправилното паркиране около училищата от страна на родителите и високатаконцентрация на автомобили в началото и края на деня. Това намалява видимосттапри пресичане, затруднява движението и създава предпоставки за инциденти. Втази връзка зам.областният управител Крумов предложи да се проведе разговор сдиректорите на училища, които по време на родителските срещи да призоват запаркиране по начин, който да не пречи на нормалния трафик и пресичане в районана учебните заведения.                  

„Дежурниучители с необходимите отличителни знаци биха могли да посрещат  децата за началото на учебния ден и даосигуряват бързото и безопасно придвижване от улицата до класните стаи.“-допълни още Крумов. От инспектората по образование ще дадат писмени инструкциии разпореждания до всички училища за безопасен път от вкъщи до училище и обратнo.           

В заседанието на комисията участие взеха Пътна полиция,Областно пътно управление, Инспекторат по образование, РЦ-112, Пожарнабезопасност, Автомобилна администрация, Община Бургас, МВР.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега