Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари откриха 1,3 кг контрабандно злато, скрито в опаковки от лекарства

Митничари откриха 1,3 кг контрабандно злато, скрито в опаковки от лекарства

Швейцарска гражданка направила опит да ги пренесе нелегално през границата на "Капитан Андреево".

Близо 1,3 кг златни бижута на стойност над 90 000 лева откриха при съвместна проверка на лек автомобил с швейцарска регистрация митническите служители на Митницата и Гранична полиция. Контрабандните накити били скрити в опаковки от лекарства.

Колата пристигнала на ГКПП "Капитан Андреево" от Турция на 2-ри август. В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани и техен близък, турски гражданин. Превозното средство било селектирано за щателна проверка, при която  митническите служители откриват дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки.

В част от опаковките вместо лекарства са открити, увити в салфетки, изделия от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, обици, монети и колан.  Според  експертизата на вещото лице, откритите накити с общо тегло 1273.74 грама са от 22-каратово злато и са на стойност 96 720 лева.

В хода на проверката е установено, че чантата е собственост на съпругата. Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. Към  наказателна отговорност е привлечена 50-годишна, швейцарска гражданка.

От началото на годината до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега