Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спипаха камион с над 40 кила хероин в джантите

Митничари спипаха камион с над 40 кила хероин в джантите

Митничари спипаха камион-влекач с над 40 кила хероин в джантите, съобщават от Агенция "Митници". Тежкотоварният автомобил с немски транзитни номера пристигнал в Бургас без товар с ферибот от порт Батуми, Грузия.

Митничари спипаха камион-влекач с над 40 кила хероин в джантите, съобщават от Агенция "Митници". Тежкотоварният автомобил с немски транзитни номера пристигнал в Бургас без товар с ферибот от порт Батуми, Грузия. По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано от митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика" за щателна митническа проверка.

При проверката митническото куче Чара е реагирало за наличие на наркотици.  При последвалото сканиране на камиона със специализирана рентгенова система, митническите служители откриват индикации на наличие на чуждо тяло в задните гуми на товарния влекач.

След демонтирането на всички гуми се оказва, че и всичките десет джантите са пълни с общо 42,412 кг. херметически затворено насипно кафяво прахообразно вещество, което при извършения наркотест реагира на хероин. Стойността на задържания хероин е над 4,3 млн. лева по цени на съдопроизвоството.

Шофьорът на камиона, турски гражданин, е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал. 4 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Бургас. Работата по случая продължава. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега