Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Монетите, открити в "Акве Калиде", се завръщат у дома

Монетите, открити в "Акве Калиде", се завръщат у дома

Вижте оригинални златни монети на византийските императори и изсечете своя за спомен.

Някои от най-ценните находки, открити при археологическите проучвания в "Акве Калиде", ще напуснат зала "Трезор" на Регионален исторически музей - Бургас и ще се завърнат отново в туристическия комплекс. 

На 16 март (петък) от 15:30 часа археолозите доц. д-р Димчо Момчилов и Мирослав Класнаков ще ни пренесат в миналото, разказвайки за откритията от последния сезон и за хилядите монети, открити в този район през годините. За да ни върне отново в съвремието, любопитна препратка към монетите на настоящето и бъдещето ще направи професорът по финанси в БСУ Сава Димов, с презентация на тема "Електронните монети" - ще научим повече за криптовалутите, какви тайни крият те и ще оставят ли следа във времето.

В "Акве Калиде" е добре дошъл всеки, който желае да научи повече за древните монети и развитието им до наши дни. Лекциите са с вход свободен и няма ограничение за брой посетители.

Колекцията от седем златни византийски монети, открити при археологически проучвания през 2012 година, ще бъдат експонирани в преддверието на банята-музей само на 17 март (събота). Всеки, закупил билет за разглеждане на музея с включена 3D прожекция, ще получи като подарък собственоръчно изсечена монета, копие на изключително рядка сребърна тетрадрахма на Аполония от IV в. пр. Христа.

3D прожекциите са на всеки кръгъл час, като цените са 4 лeва за редовен билет, 2 лева за пенсионери и ученици, и 1 лев за деца от 3 до 7 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега