Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Морското училище става общинско от 1 септември

Морското училище става общинско от 1 септември

Досега то бе държавна собственост, но със заповед на министъра на образованието от 1-ви септември местната администрация поема финансирането и стопанисването на школото.

Община Бургас получава Морското училище от началото на новата учебна година. Досега то бе държавна собственост, но със заповед на министъра на образованието от 1-ви септември местната администрация поема финансирането и стопанисването на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола".

"Общината вече предприема конкретни стъпки да върне старата слава на Морското училище и да го направи водещо в морския бизнес. Ще бъдат положени всички усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието. Вече имаме опит с изграждането на иновативни училища, като ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията" и IT гимназията. Морското ще бъде поредното училище на бъдещето в Бургас", заяви кметът Димитър Николов.

За да стане общинска собственост Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов, бе задействана дълга процедура, стартирала на 25 юни т.г., когато общинските съветници одобриха предложението на кмета за прехвърлянето на сградите и парцела от държавата на Общината.

"Бургас е морски град и има потребност от кадри в областта на морското дело. Фирмите от сектора настояват и Община Бургас ще бъде гарант за модернизиране на училището - както на материалната база, така и на учебните програми, в които да намерят място и специалистите от бранша в ролята на наставници и консултанти", коментира кметът Димитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега