Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мосинов: Синята зона в Бургас може да бъде по-добре уредена

Мосинов: Синята зона в Бургас може да бъде по-добре уредена

Един от основните проблеми за бургазлии се оказа режимът на платено паркиране в града, наричан синя зона. Това стана ясно от срещата на общинския съветник и кандидат за кмет на община Бургас Евгений Мосинов с омбудсмана Таньо Атанасов. Срещата бе инициирана по искане на Мосинов, като идеята е да се запознае с най-честите въпроси поставяни от гражданите пред общинската администрация, а също и проблемите на местното самоуправление.

Един от основнитепроблеми за бургазлии се оказа режимът на платено паркиране в града, наричансиня зона. Това стана ясно от срещата на общинския съветник и кандидат за кметна община Бургас Евгений Мосинов с омбудсмана Таньо Атанасов. Срещата беинициирана по искане на Мосинов, като идеята е да се запознае с най-честитевъпроси поставяни от гражданите пред общинската администрация, а също ипроблемите на местното самоуправление. 

За жителите на морскияград т.нар. синя зона създава доста неудобства. Евгений Мосинов сподели предомбудсмана идеята си да се проведе обществено допитване до гражданите наБургас, чрез медиите, както и събиране на мнения на граждани, чрез листовки, вкоито бургазлии да предложат идеите си да се подобри механизмът на платенотопаркиране. 

Кандидатът за кметЕвгений Мосинов повдигна и въпроса за платеното паркиране по тротоарите, кактои за липсата на гарантирано паркомясто при паркиране по местоживеене. Споредадвоката, има механизми, чрез които синята зона в Бургас да бъде по-уредена.  

На срещата бяха обсъдениоще проблеми и оплаквания на граждани по повод административните услуги,предоставени от община Бургас. Таньо Атанасов изложи десетки оплаквания награждани от лошо и грубо отношение на служители от местната администрация ицентровете за административно обслужване. Констатирано беше ниското ниво наобществена удовлетвореност на гражданите от административните услуги наобщината.  

Евгений Мосинов споделиидеята си за въвеждане на районно деление на града с изборни кметове на райони,като те биват подложени на обществен контрол, за разлика от сегашните директорина административни центрове.  

Двамата обсъдиха ощеедин важен акцент - въпросът с презастрояването на редица квартали в Бургаси трайната вече тенденцията кметството да допуска високо строителство. СпоредМосинов, трябва да се обърне сериозно внимание по тези въпроси, защототенденцията с високите сгради в Бургас връща града ни в 60-те години.  

Евгений Мосинов споделиидеята си за изграждане на нова административна сграда на общината- общинскидом, която да събере сега разпръснатите в четери сгради общински служби. Потози начин ще се подобрят и условията за достъп на гражданите доадминистрацията.  В заключение Мосиновподчерта ролята на бургаския омбудсман при защита правата на гражданите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега