Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мъжът, убил българско семейство в Чикаго, страдал от мания за преследване

Мъжът, убил българско семейство в Чикаго, страдал от мания за преследване

Мотивите му все още не са установени.

Мъжът, обвинен в убийството на петима души, сред които трима българи, в Чикаго, страдал от мания за преследване. Това показват събраните до момента данни по случая. При обиските в дома на заподозрения били открити недвусмислени доказателства, че той е психически нестабилен, предава МВР.

Задграничният представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго, проведоха работна среща със сержант Перес, водещ разследването на чикагската полиция по извършеното тежко криминално престъпление. В рамките на срещата те се запознаха с актуалната информация и детайли по разследването.

На извършителя е взета  постоянна мярка за неотклонение, повдигнати са му пет обвинения за убийство първа степен, което съгласно законодателството на щата Илинойс означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание. На задържания е назначен  служебен  адвокат  и по негов съвет той не дава никакви  изявления по случая.

Овчаров уточни, че от самото начало на инцидента случаят се координира лично от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово разпореждане офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани, които живеят там.

По думите му българската страна е  поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки  чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега