Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП Бургас отчете ръст на оборотите по Южното Черноморие

НАП Бургас отчете ръст на оборотите по Южното Черноморие

Едновременно с това се наблюдава и спад в броя на данъчните нарушения.

НАП Бургас отчете ръст на оборотите по Южното Черноморие. Едновременно с това се наблюдава и спад в броя на данъчните нарушения, посочват от Приходната агенция. За месеците юни и юли те са три пъти по-малко, в сравнение със същия период на 2016-а година.

През юни най-голям ръст в оборотите има за Несебър и Синеморец, където се наблюдава увеличение с почти 50%. С 19 процента са се увеличили оборотите в Царево и Свети Влас, 16 в Приморско, с 14 и 12-процентов ръст са съответно Созопол и Черноморец. В най-големия черноморски курорт на България - Слънчев бряг, оборотите са съотносими с миналогодишните, като ръстът е малко над 3 процента. В областния център Бургас оборотите са нараснали с 9 на сто в сравнение с юни миналото лято.

Според експертите на НАП, тези резултати са последствие от засиления контрол и по-строгите мерки срещу нарушителите. Само през юли по Южното Черноморие са направени 1 577 проверки, при които са установени 233 нарушения.

Мярката запечатване е била приложена към 64 обекта, сред които заведения, магазини, хотели, къщи за гости, атракциони. Един от последните запечатани обекти е заведение, намиращо се в центъра на град Бургас. Обходните патрули на НАП Бургас са посетили 2 079 търговски обекта. Най-голям брой съвместни контролни действия - 232, са били извършени заедно с органите на МВР.

От НАП Бургас съобщават и за повишена гражданска активност по отношение на подаване на сигнали за данъчни нарушения. Само за юли са постъпили 74, като проверките в почти всички случаи са завършили с установяване на нарушения - най-вече за неиздаване на фискални бонове.

Граждани са сигнализирали и за цели улици, райони и туристически зони с концентрация на търговски обекти по Черноморието, които не отчитат приходи от продажби. Проверени са и 75 хотела и къщи за гости, като 9 от проверките са установили различни нарушения на данъчното законодателство.

Засиленият контрол ще продължи през целия активен летен туристически сезон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега