Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП - Бургас пресече схема за данъчни измами в "Слънчев бряг"

НАП - Бургас пресече схема за данъчни измами в "Слънчев бряг"

В основата на схемата стоят група от фирми, за които се смята, че са ощетили бюджета с над един милион лева, избягвайки внасянето на данъци и осигуровки.

НАП - Бургас разкри и пресече схема за данъчни измами в особено големи размери, реализирана на територията на КК "Слънчев бряг". По данни на приходното ведомство, в основата на схемата стоят група от фирми, за които се смята, че са ощетили бюджета с над един милион лева, избягвайки внасянето на данъци и осигуровки.

При съвместни действия на бургаската полиция и данъчните, временно е спряна дейността на 21 обекта, стопанисвани от 11 фирми. Моментните обороти са иззети, а търговските обекти ще останат запечатани за 48 часа, като от съда е поискано удължаване на срока с цел обезпечаване на доказателства за целите на предстоящи ревизионни действия.

От НАП - Бургас обясниха, че в началото на сезона на рискови, от данъчна гледна точка, собственици, били регистрирани фирми без каквито и да са активи. Регистрирани са били и фискални устройства, които са свързани с НАП и издават касови бележки.

Във фирмите се назначавали работници, понякога на необичайно високи заплати, подавали се данни за трудовите договори, но не се подавали осигурителни декларации и не се внасяли дължимите осигуровки.

Фирмите извършват реална дейност, акумулират високи обороти, но не се регистрират по ЗДДС, същевременно трупат задължения към НАП, които не се заплащат. Счетоводна отчетност липсва.

Данъчните са установили още, че касови апарати и трудови договори са били регистрирани с електронен подпис на починало лице. Със същия електронен подпис са подавани и осигурителни декларации.

От приходното ведомство в черноморския град уточниха, че поради липса на активи, натрупаните задължения не могат да бъдат обезпечени и затова отговорността по заплащане на задълженията ще бъде вменена на физическите лица, които реално стопанисват обектите, а не на рисковите собственици, които са малоимотни и в повечето случаи не предполагат за активната дейност, която извършват обектите им.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега