Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП започва проверки за данък "уикенд"

НАП започва проверки за данък "уикенд"

Инспектори на НАП започват проверки на фирми, собственици на 5500 луксозни автомобили, посочени от тях като служебни активи, които се използват единствено за служебни цели. Данните на приходната агенция сочат, че всички автомобили са на висока стойност от престижни марки, но компаниите не са отчели никакво лично ползване на лимузините от началото на годината до момента. В хода на проверките ще се проследи какъв е пробегът на возилата и дали има надлежно счетоводно отчитане на движението на колите, допълват от НАП.

Инспектори на НАП започватпроверки на фирми, собственици на 5500 луксозни автомобили, посочени от тяхкато служебни активи, които се използват единствено за служебни цели. Даннитена приходната агенция сочат, че всички автомобили са на висока стойност от престижнимарки, но компаниите не са отчели никакво лично ползване на лимузините отначалото на годината до момента. В хода на проверките ще се проследи какъв епробегът на возилата и дали има надлежно счетоводно отчитане на движението наколите, допълват от НАП.

Ако не може да бъде доказано с документи и счетоводнизаписи ползване единствено за служебни цели, на компаниите ще бъде начислен ДДСза личната употреба. В НАП вече работят и поселектирането на компании, регистрирани по ДДС, в чиито активи има множество ина висока стойност превозни средства и недвижими имоти, за които не се отчитаникакво лично ползване, включително имущество на лизинг.

Фирмите могат да посочат в ДДСдокументите си, които ще подадат пред НАП пропорцията, в която използватфирмени активи за лични нужди. Ревизорите на приходната администрация на тозиетап няма да изследват т.нар. непарични доходи на собственици и служители нафирмите от гледна точка облагането с данък върху доходите и осигурителни вноскипреди да бъдат приети очакваните промени в данъчното законодателство, коитотретират тези въпроси.

„Компаниите имат шанс сами дадекларират дължимия данък за лично ползване, това е много по-удобно и ефективнов сравнение с процедурата по ревизия. НАП има достъп до много информационнибази, включително тези на КАТ и за пробега на автомобилите при годишнитетехнически прегледи. Почти винаги тази информация не съвпада със счетоводствотона фирмата“ каза по повод на започващите проверки директорът на дирекция„Контрол“ в НАП Васил Панов.     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега