Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП очаква 700 млн. лв. повече приходи от миналата година

НАП очаква 700 млн. лв. повече приходи от миналата година

Близо 700 млн. лв. повече приходи от данъци и осигурителни вноски от миналата година ще събере НАП до края на 2012 г., съобщи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов днес.

Близо 700 млн. лв. повече приходи от данъци и осигурителни вноски от миналата година ще събере НАП до края на 2012 г.,  съобщи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов днес. Причините за добрите резултати са проектът за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП, законодателните промени, приети по предложение на агенцията и контролната дейност на ведомството.

Над 1000 са осъдителните присъди за данъчни престъпления от началото на годината до момента, каза още данъчният началник. Сред най-рисковите икономически сектори в страната са строителството и търговията със зърно. До края на годината предстоят  данъчни проверки в хотели и заведения в зимните курорти, съобщи още Стефанов.

Анализ на риска на НАП е показал, че в сектора на посредничество при покупко-продажба с недвижими имоти е укрит оборот от близо 700 млн. лв. за 4 години. Освен проверки и ревизии, предстоят срещи с бранша, както и информационна кампания за клиентите на тези услуги, каза още Стефанов. ДДС в процедура по възстановяване с ревизия (т.нар. задържано ДДС) в момента е на безпрецедентно ниско ниво от 213 млн. лв. или повече от три пъти по-ниско спрямо 2009 г. каза още Стефанов. Шест държави се интересуват от проекта за свързване на касовите апарати с НАП.

Сред тях са Гърция, Беларус и други страни, които проучват възможностите да внедрят подобни системи на отчитане на оборотите. Междувременно обмисляме заедно с неправителствения сектор да разширим кръга на информация, която тече чрез дистанционната връзка. Вече има изградена интернет свързаност, по която може да тече информация не само за финансовите транзакции, но и за стоковите потоци, каза още директорът на НАП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега