Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НОИ въвежда мерки във връзка с извънредното положение в страната

НОИ въвежда мерки във връзка с извънредното положение в страната

Националният осигурителен институт (НОИ) въвежда спешни мерки във връзка с обявеното извънредно положение в страната и с оглед защита здравето на гражданите. Във всички офиси на НОИ ще се спазва режим на контролиран достъп, за да няма струпване на хора в затворени пространства.

Националният осигурителен институт (НОИ) въвежда спешни мерки във връзка с обявеното извънредно положение в страната и с оглед защита здравето на гражданите.  Във всички офиси на НОИ ще се спазва режим на контролиран достъп, за да няма струпване на хора в затворени пространства. 

Няма да се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания, като това ще се установява с термокамери за бърз скрининг на лица с повишена температура. Това ще се случи най-напред в териториалното поделение на НОИ в столицата.

В приемните на НОИ няма да се допускат и лица, завърнали се от държави, в които има установени случаи на COVID-19, както и ще се преустанови приемът на заявления, жалби и други документи от такива лица. Преустановяват се консултациите в приемните на НОИ, те ще се предоставят на единния телефонен номер 0 700 14 802.

Заявления, жалби и други документи във връзка с парични обезщетения, помощи, пенсии, гарантирани вземания и издаване на документи от Осигурителния архив на НОИ ще се подават по електронен път, по реда на Закона за електронното управление, с квалифициран електронен подпис или с персонален идентификационен код (ПИК) или чрез лицензиран пощенски оператор.

Лицата, които по уважителни причини не са могли да подадат съответните документи по този ред, ще могат да ги подадат в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като тези документи ще се считат за подадени в срок, тоест подадени в първия ден от срока на извънредното положение.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега