Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На Гергьовден спират движението на камионите по автомагистралите

На Гергьовден спират движението на камионите по автомагистралите

Утре - 6 май, последният от трите почивни дни за Гергьовден, от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на републиканската мрежа.

Утре- 6 май, последният от трите почивни дниза Гергьовден, от14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралитеи най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване напропускателната способност на републиканската мрежа. Агенция „Пътнаинфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, даспазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти поавтомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционалношофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето навсички останали, които спазват правилата.           

Съвместната заповед за спиране надвижението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА„Автомобилна администрация“. Тя предвижда ограничаване на движението последните участъци:

•          автомагистралите;

•          път I-1 с. Ребърково - Ботевград, катодвижението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестънпът в посока София;

•          път I-1 - от Благоевград до ГКПП„Кулата“;

•          път I-4 п. в. „Коритна“ - ВеликоТърново - Шумен;

•          път I-5 Русе - Велико Търново;

•          път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

•          път I-9 Варна - Бургас;

•          път II-18 Околовръстен път на градСофия;

•          път II-99 Бургас - Царево.           

Забраната не важи за МПС, превозващибързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живиживотни и опасни товари (ADR).           

За улеснение на трафика и повишаванебезопасността на движение от 10 ч. на 5 май - неделя, до 10 ч. на 7 май -вторник, когато много хора ще пътуват към столицата, в участъците с ремонт наАМ „Хемус“ и „Тракия“ ще има две ленти за София и една за Варна или Бургас.Целта е по-лесно предвижване в пиковите дни. Обновяването на съоръженията,изграждани преди повече от 30 години, е наложително и трябва да бъде направено,за да се пътува след това много по-удобно и безопасно.            

На АМ „Тракия“ се ремонтира платнотоза Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишкапри 89-ти км на автомагистралата. За да се избегне отсечката в ремонтнад река Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“ шофьорите могат да ползват иследните алтернативни маршрути:

•          пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия –път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен– Звъничево – Пазарджик/ – път II-37 /Пазарджик/ – пътен възел „Пазарджик“ наАМ “Тракия“;

•          пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия –път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен– Звъничево – Пазарджик/ – пътен възел „Цалапица“ на АМ “Тракия“;

•          пътен възел „Калугерово“ – път III-803/Динката – Драгор/ – път II-37 – пътен възел „Пазарджик“ на АМ “Тракия“.

На АМ „Хемус“ на територията наСофийска област се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-викилометър и тръбата за София на тунел „Витиня“.           

В участъците при 19-ти км /виадукт„Потоп“/ и при 36-ти и 37-ми км /виадукт „Коренишки дол“/ от 10 ч. в неделя - 5май, до 10 ч. във вторник - 7 май, ще има две ленти за София и една за Варна.На виадукта при 51-ви километъртрафикът преминава двупосочно в платното за София. Поради ремонт на тръбата заСофия на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ движението се осъществява двупосочно восновно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителнии осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде всъщия вид и със същите системи за безопасност.           

В отсечките с ремонт шофьорите енеобходимо да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост надвижение при извършването на строителни работи и въведените временниорганизации или да използват алтернативни маршрути. Алтернативен маршрут на АМ„Тракия“ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на АМ „Хемус“ в посокаМонтана и Видин - проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле.            

За улеснение на трафика през Владаяи повишаване на пътната безопасност на 6 май /понеделник/ ще има две ленти завлизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицаташофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут напървокласния път през Владая е АМ „Люлин“.           

Всички граждани и транспортни фирмимогат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернетстраницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационенцентър, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканскитепътища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега