Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 1 000 държавни служители тръгват на курсове по френски

Над 1 000 държавни служители тръгват на курсове по френски

Обученията са част от одобрения проект за Меморандум за партньорство с Международната организация на франкофонията (МОФ) и правителствата на България, Албания, Армения, Хърватия, Египет, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Румъния, Словения.

Над 1 000 български държавни служители ще преминат специализирани курсове по френски език, съобщават от правителствения пресцентър. Обученията са част от одобрения проект за Меморандум за партньорство с Международната организация на франкофонията (МОФ) и правителствата на България, Албания, Армения, Хърватия, Египет, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Румъния, Словения.

Меморандумът е във връзка с проект„Национална франкофонска инициатива 2015-2018” в рамките на програмата„Френският език в международните отношения”.Документът е резултат от одобренот МОФ проект на България, който предвижда служители в държавната администрацияи дипломати да преминат специализирани курсове по и на френски език.

Съгласнобюджета на проекта, българската страна ще получи над 800 000 лв. за период от четири години, с които да обучи повечеот 1000 български държавни служители. От българска страна финансирането сеизразява в осигуряване на 25% от средствата, необходими за провеждане наобученията, като останалите 75% са осигурени от МОФ.

Акцентът на българския проект евърху Плана за подготовка набългарското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018, мярка 8. „Разработванена програма за обучение на Екипа на Председателството”, в която е заложено обучението на френскиезик.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега