Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 100 млн. лева могат да бъдат инвестирани в Бургас през годината

Над 100 млн. лева могат да бъдат инвестирани в Бургас през годината

Реално малко над 100 милиона лева са средствата, които могат да бъдат инвестирани в Бургас през тази година. Това заяви зам.-кметът по строителство Костадин Марков пред радио "Фокус".

Реално малко над 100 милиона лева са средствата, които могат да бъдат инвестирани в Бургас през тази година. Това заяви зам.-кметът по строителство Костадин Марков пред радио "Фокус".

"Ако говорим общо за капиталова готовност за инвестиции в града въпреки, че цифрите са много по-големи, според мен не повече от 120 000 000 лева са реално възможните, които могат да стартират през тази година, макар че колегите са ми подали данни за 260 000 000 лева, но това са пари, които дългосрочно ще се усвояват. Има обекти, които се изпълняват с години и това са надлезът над "Кроношпан", някои от водните цикли, които сега стартираме", обясни зам.-кметът.

Продължават и големите проекти за обновяване на визията на града. "Няколко са тези проекти, но може би най-големият е площад "Тройката" и съответно подземната улица, която ще минава под него и ще свърже двата района от центъра - този от улица "Цари Симеон" с този от улица "Христо Ботев " по посока комплекс "Възраждане", каза още Марков.

"Най-видимият и осезаем обект ще е обновяването на площад "Тройката", пробивът на улиците "Янко Комитов"и "Струга". Воден цикъл на кв. Горно Езерово се работи, всеки момент започваме работа и по водния цикъл на кв. Крайморие, също така и на град Българово. Дано да успеем да започнем и водния цикъл на минно селище Черно море. Приключваме водния цикъл на комплекс Меден Рудник" , допълни той.

Костадин Марков посочи, че зад мотото на бюджета на общината за тази година " Бургас - Модерният град" кметът и екипът му имат предвид, че Бургас наистина става модерен град по отношение на това че засилваме изключително много критериите за транспорта.

"Знаете, че по проекта за интегриран градски транспорт закупуваме новите автобуси за бързите линии и че те отговарят на всички екологични сертификати. Те ще пътуват по нови трасета. Започнахме и изпълнението на мрежа от велоалеи и не зная дали друг град има подобна такава. Също така започваме и реализацията на проекта за рентване на велосипеди. Така че не само ни се иска, а наистина Бургас ще стане един модерен град с модерен транспорт, с много хора, които се предвижват с колелета, с хубави зелени площи, със съвременна база за спорт и отдих, с хубава образователна инфраструктура - все неща, които са видими и се усещат от бургазлии", коментира Марков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега