Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 120 са досъдебните производства за нарушена карантина

Над 120 са досъдебните производства за нарушена карантина

Според данните на прокуратурата, най-често нарушенията се извършват от български граждани, завърнали се от чужбина.

Граждани масово нарушават наложената им задължителна карантина. За това алармират от прокуратурата. До момента по такива случаи са образувани над 120 досъдебни производства.

Анализът на данните за последната седмица на петте апелативни района – София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, показва, че най-често нарушенията се извършват от български граждани, на които след завръщането им от чужбина в страната, за срок от 14 дни е забранено да напускат домовете си.

Такъв е случаят на гражданка на бургаския квартал „Зорница“, която след завръщането си от Италия в България, е нарушила задължителната карантина, като заедно с двете си деца е посетила сестра си, защото „не се били виждали от години“.

При друг случай, регистриран преди въвеждането на ограниченията за допускане само на неотложни пътувания между областните центрове, е установено, че жител на гр. Исперих, който се е завърнал от Холандия, не пребивава на посочения адрес, на който е поставен под карантина за срок от 14 дни. След осъществена телефонна връзка, лицето е обяснило, че се намира в свой имот до гр. Тетевен и възнамерява отново да пътува за Холандия. В тази връзка нарушителят е обявен за общонационално издирване.

Част от образуваните досъдебни производства за нарушаване на противоепидемиологичните мерки са срещу шофьори на тежкотоварни камиони, които след завръщането си в страната не изпълняват наложената карантина, а отново поемат зад граница.

Прокуратурата е образувала досъдебни производства и по чл. 326 от НК за предаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение във връзка с разпространението на COVID-19.

Продължава работата на ПРБ по сигнали за извършването на нарушения и престъпления във връзка с обявеното в Република България извънредно положение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега