Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-актуалните имена от световната денс сцена на SPIRIT of Burgas 2013

Най-актуалните имена от световната денс сцена на SPIRIT of Burgas 2013

Още от първото издание на SPIRIT of Burgas HMSU партнира на събитието със селекция от топ имена от световната денс сцена. За последните 6 години това успешно партньорство между най-големия музикален фестивал в страната и една от най-значимите български музикални организации доведе в България световния дръм енд бейс елит и затвърди фестивала като основна лятна дестинация за почитателите на тази музика от цял свят.

Още от първото издание на SPIRIT of Burgas HMSU партнира на събитието със селекция от топ имена от световната денс сцена. За последните 6 години това успешно партньорство между най-големия музикален фестивал в страната и една от най-значимите български музикални организации доведе в България световния дръм енд бейс елит и затвърди фестивала като основна лятна дестинация за почитателите на тази музика от цял свят.

Тази година организаторите ще се опитат да надскочат всички издания досега и ще поканят имената, които оставиха траен отпечатък в съзнанието на феновете.   Безспорно миналата година CHASE & STATUS бяха обявени за сензацията на SPIRIT of Burgas, а групата  беше толкова очарована от атмосфера и публика, че още тогава изрази готовност да се върне отново през 2013-та. Желанието на хилядите фенове се сбъдна и тази година ще може да чуем в съботната вечер запазения им DJ-set заедно с вокала на групата – MC Rage.   

Изненадите обаче не свършват дотук. В неделната нощ главни действащи лица ще бъдат дръм енд бейс иконата ANDY C и бийтбокс феноменът DUB FX.   Едва ли има някой на световната сцена, който да е пропуснал легендата ANDY C.  Той е собственик на най-популярния дръм енд бейс лейбъл Ram Records (открил артисти като Chase & Status, Sub Focus и Pendulum), награждаван е десетки пъти за най-добър дръм енд бейс диджей в света, а за капак е обявен от MIX MAG и BBC за един от най-значимите диджеи на нашето време.

Бургас още помни как The Prodigy и над 5000 човека останаха да танцуват с него до сутринта през 2011-та. Точно тази година, при попадането си в класацията на DJ Mag top 100, Andy C изрази очарованието си от публиката на SPIRIT of Burgas, като обяви фестивала за „най-силното си събитие на годината“.    Второто гостуване на британския културен феномен в Бургас ще бъде допълнено от австралийския проект, който промени разбирането за лайв музика – DUB FX. Уличният музикант успя да обедини толкова много стилове и да създаде такъв гиг, че е трудно да останеш безразличен към емоцията, която влага на сцената заедно с неговия екип.  

Тази година партитата ще са до изгрева на слънцето, а завършването на фестивала в малките часове ще бъде поверено на неуморните български артисти от HMSU и някои други интересни колаборации. В събота след сета на Chase & Status и Mc Rage, ще може да продължим с най-известният български дъбстеп артист Balkansky. Заедно с него ще бъдат и Basscatz, а на микрофона ще бъде класикът Slim, представяйки българският дъбстеп лейбъл Platform-Music. Неделя сутрин също обещава да е изпълнена с ниски честоти, а след сета на Andy C и лайва на Dub FX, задачата няма да е никак лесна.

За качественото закриване на фестивала, ще се погрижат набиращото широка популярност дуо High Roll или добре познатите HMSU машини – Konspirator и Mocks.   Новото в това издание на SPIRIT of Burgas e билетът "След Полунощ", който вече е пуснат в продажба и можете да намерите в партньорската мрежа на EVENTIM.bg - Германос, Пикадили, Office 1 Superstore, Orange, бензиностанции OMV, магазин НА ТЪМНО, USIT Colours и др. Цената му е само 30 лв., а този билет ви дава достъп до всички събития на фестивала след 00:30, което включва вече споменатите по-горе артисти, но и много други. Просто изберете датата и се впуснете в приключението SPIRIT of Burgas 2013.  SPIRIT of Burgas 2013 подкрепя Кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа 2019.  

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.  

SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:

§ 2008 - сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards

§ 2009 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards

§ 2009 - сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times

§ 2009 - програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни

§ 2010 - номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards

§ 2010 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards

§ 2011 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)

§ 2012 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега